divendres, 16 d’octubre del 2009

Carles II, "el Hechizado"

En aquesta fotografia apareix Carles II de Castella, que va ser l'últim rei de la Casa dels Habsburg. Era el fill més petit del rei Felip IV d'Espanya i l'arxiduquessa Marianna d'Àustria. La gent li deia el Hechizado perquè es deia que el seu estat físic es devia a influències diabòliques. Carles va tenir molts problemes de salut i va ser poc intel·ligent, a banda d'impotent. Només tenia quatre anys quan el seu pare va morir així que se li va donar la regència del regne a la seva mare, fins a la majoria d’edat d’aquest.
Carles II va ser proclamat rei l'any 1675 amb catorze anys. Durant el seu regnat va nomenar a vàlids que van encarregar-se de l’organització del regne, els últims anys va decidir governar personalment però a causa de la seva impossibilitat, va acabar governant la seva esposa, la reina Marianna de Neuburg. Aquest rei, com que no va tenir descendència, va escriure al testament que volia com a succesor al duc Felip d'Anjou, un borbó. Però els europeus i catalans s’oponien a aquesta decissió. Això va desencadenar la Guerra de Successió Espanyola entre la casa dels Borbons i la Dinastia dels Àustries pel tron de la Corona espanyola.
Hem triar aquest rei, perquè creiem que Carles II es una persona important en la història d'Espanya, ja que va ser el causant de la Guerra de Succcessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada